Nevzat Karabağ'ın Ekmeğini En Çok Kim Yedi?

Bu yazı Nevzat Karabağ Anadolu (Öğretmen) Lisesinde okuyan ve mezun olanlar için bir bilgisel niteliği taşımaktadır.Yazıda bulunan verilere anlam yükleyebilmek için Nevzat Karabağla uzaktan da olsa bir bağlantınız bulunması gerekmektedir.

   Nevzata Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesini,bileğinin hakkıyla kazanan ve mezun olan tüm öğrenciler, okula başladıkları gün farkına varmasalar da 4 yıllık eğitimlerinde, ömürleri boyunca taşıyacakları bir okul sevgisine edinirler.1997'den günümüze, parmakla sayıları sayılabilecek bir başarı! örneği olan istisnalar ve 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan,son derece hatalı, bir kararla; hakları olmamasına rağmen okulumuzda okuma şerefini nail olup mezun olurken bu şerefi taşıyamayanlar dışında... 
  
    Çoğu insanın: " 4 duvara olan sevgiyi ne kadar abarttınız be " diyerek anlam veremedikleri bu sevgiyi biz şanslı öğrenciler olarak, bulduğumuz her fırsatta, her ortamda dile getirmekten büyük bir zevk aldık almaya da devam edeceğiz.Kıskanmakta haklısınız, hayat işte herkese nasip olmuyor bazı güzellikler...

Boş musun bununla uğraştın diyecek olanlara dipnot: 

Twitter denen bu alemde, kim kimin payını koparıyor diye ifşa etmek için uzun zamandır 
beklemekteydim.Bu yazıyı yazmayı kendime ödev edinmiştim.Sizlerle paylaştığım için ziyadesiyle
mutluyum, teşekkürler...            


         Nevzat Karabağ'ın Ekmeğini En Çok Kim Yedi?

Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi


       Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle "paylaşım" kelimesini toplum olarak farklı bir anlam kazandırdık.Geçmiş zamanda paylaşmak fiili aklımıza ilk olarak ekmek imgesini getirirken günümüzde; instagramdaki bir fotoğraf gönderisini veya bir tweeti getiriyor.Bu konu hakkında uzunca bir yazı yazılabilir ancak bugün farklı bir meseleye değineceğim.Kısaca bir girizgah olması için diyeceğim o ki: bu çağda yaşantımız o kadar hızlı değişiyor ki farkında olmadan kısacık bir zaman dilimde bazı alışkanlıklar edinip hatta bunları bazen gelenek haline getirebiliyoruz.Bunlardan birisi de: Twitterda Nevzat Karabağ isimli bir tweet paylaşarak etkileşim sağlamak ve sonrasında bolca ekmeğini yemek...

       Twitter mazisinden başlayacak olursak, Türkiye'deki kullanıcılar 2010 yılından itibaren kullanmaya başlamıştır.Sitedeki en eski Nevzat Karabağ ismini taşıyan tweet:


Yeni Şafak gazetesi tarafından atılmış.Şu anda aktif bir linke sahip olmadığı için içeriği hakkında bilgimiz bulunmaktadır.


Bu paylaşımdan 1 sene sonra Metehan Genç siteye ilk magazin tweetini atmıştır.Burdan ekmek çıkmayacağı taa o yıllardan kendini belli etmiştir.2 yıl sonra Tuğçe Zeynep Tanın ablamız gelecek nesillere öncülük ederek Nevzat Karabağla ilgili övgü tweetini atıp ilk olma vasfına erişmiş.Ancak dönemindeki öğrenciler 2013'te facebookta takıldığı için hiç etkileşim alamamış.

 

Tuğçe ablamız Yedi Tepe Hukuk Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Umarım bu tweeti attığı zaman ki heyecanı ömrü boyunca devam eder...

1 yıl sonra atılan ilk tweet yine bir mezuniyet dönemine denk gelmiştir. Tweetin sahibi Miray Ağgön ablamızın döneminden birisinin: " Eğer bir gün bu okuldan mezun olursam okula davul zurna getireceğim "  sözünü tutması üzerine, okul bahçesinde saatlerce oynayarak veda etmiş ve bunu sosyal medyaya taşımıştır.1 Fav alarak az da olsa etkileşim kültürünü başlatmıştır.



Okulumuz mezunlarından olan ve " Gizemli karakterlerin " en başında gelen Tigin Aksu arkadaşımız vizyonunu ortaya koyarak ömrü hayatı boyunca bu konu hakkındaki ilk twitini atıp ıssız mağarasına çekilmiştir.

Önemli bir not: Geçtiğimiz günlerde Tigin ve Hayatı adlı bir röportaj gerçekleştirdik.Tüm gizemleri dedikoduları ve sorgusuz soruların cevaplarını aradık en yakın zamanda yayında...



2014 Yılında Facebookta fenomen olan Aslı Turhan, yeni bir mecra arayışını Twitterda dindirmeye çalışırken okul ve şahsım adından faydalanmak istemiş ama buradan da ekmek çıkmamıştır.


Gerçek şu ki: Nevzat Karabağ ismine etkileşim kazandıran kullanıcılar, onun dışındaki herhangi bir şahıs, dernek, kuruluşla birlikte yan yana kullanıldığını görünce tepki olarak rt ve fav yapmamıştır.

Twitterın yavaş yavaş popülerliğini artırmasıyla Miray ablanın mezuniyet fotolarının ınstagram linklerini twittera atmasını Nazlı İlay Kütük de devam ettirmiş ancak herkes buradan ekmek çıkmayacağını anlamış olacak ki günümüzde nadiren böyle twitler paylaşılmaktadır.




Katılım sağlayanlar daha iyi hatırlayacaktır, 2017 yılında Onur Şenol abimizin öncülüğünde düzenlenen 20.Yıl buluşmasında ben ve dönemimden bir çok arkadaşım da katılıp bizden önce mezun olmuş onlarca abla ve abilerimizle tanışmıştık.Bu tanışma sonrasında etkileşim oluşturacak kullanıcılar, yazısız bir antlaşmada imzalamışcasına davranmaya başlamıştır.

 Twitter tarihinde Nevzat Karabağ ismiyle paylaşılan ilk fotoğrafın sahibi İsrafil Taşlıbeyazdır. Saltuk Bey'de öğretmenlik yapan Gülşah ablamızla ölümsüzleştirdiğimiz anımız uzun zaman sonra alınan en büyük etkileşimin sahibidir.




Nevzat Karabağ isminin hiçbir şey yazılmasa da etkileşim alması siyasi kişiliklerin de dikkatini çekmiştir. Tweetlere rt atılarak etkileşim kazanılması ilk milletvekiller aracılığıyla gerçekleştirilmiştir.


Haber sitelerinin de cevheri fark etmesiyle hemen harekete geçilmiştir ve 26 Mart 2018' e kadar ki alınan en büyük etkileşim sağlanmıştır.İttifak haberi Tümyad takip etmiş rekoru 63 rt 157 fav a çıkarmıştır.Rekor henüz kırılamamıştır.



Okulumuzdan mezun olan ve Nevzat Karabağın en çok ekmeğini yemeğe hakkı olan öğrencilerimizin başından Sefa Ercan gelmektedir.Hayattaki en büyük şansı onunla aynı köylü olmak olan Sefa Ercan bunu ara ara dile getirerek etkileşim almaktadır.



Etkileşimin fazla olduğunu gören ve bunu fırsata çeviren Batuhan Keskin de bu şanslı olaydan ekmek yiyenlerdendir.



Nevzat Karabağ'da öğretmenlik görevini sürdüren ve Twitterı kullanan tek hocamız da pastadan kendine düşen dilimi almışlardır.Alparslan Hocamıza saygılar ve sevgiler.



Bugüne kadar Nevzat Karabağla ilgili 34 twit atarak, sonradan okula gelmesine rağmen, 30 twit sahibi Miray Ablamızı geçen Vasip Hocayı tebrik ediyoruz.Üzgünüz Miray abla kaybettin.


Şüphesiz Nevzat Karabağı en çok seven mezunlarımızdan biri de Hasan Demirdir.Hele ki karşı cinse iltifat için Nevzat Karabağı kullanması takdire şayan bir olaydır.

 


Hasan kadar olmasa da Emin Solmaz da Nevzat Karabağın ekmeğini yemiştir.



Bugüne kadar Türkiye'ye en uzak konumdan twit atan kişi Emin Durukal oldu.Okulumuz mezunu olmasa da biz onu aramızdan biri olarak kabul ettiğimiz için bu yazıda yer verdim.


2016 Sonrası mezunlar bıraktığımız bayrağı yeni nesillere vermek üzere taşımış ve onlarda alt dönemlerine bırakmıştır.Özetle yeni nesil gümbür gümbür etkileşim alarak geliyor.

Geçtiğimiz haftalarda 2019 mezuniyetine katılarak mezun ailemizi temsilen bir konuşma yapmıştım.Güncel verilere göre 1909 kişi tarafından görüntülenmiş.Az ekmeğini yemedim Nevzat Karabağ ...





EN'ler


Bugüne kadar atılına en çok twit: Vasip Erbil 34

Bugüne kadar en çok fav alan twit (sayfa): Tümyad 157

Bugüne kadar en çok fav alan twit (kullanıcı): Şeydanur Topal 87

Bugüne kadar en çok rt alan twit ( sayfa ): Tümyad 63

Bugüne kadar en çok rt alan twit (kullanıcı) : Ali Tavlaşoğlu 16

Bugüne kadar en çok görüntülenme sayısı : Ali Tavlaşoğlu 1909



   " Nevzat Karabağ ailesinin bir ferdi olmaktan hep gurur duyduk ve hayatımız boyunca devam edeceğiz.Bizler Türkiye'nin her yerindeyiz.Ve sizi de aramızda görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.Geceniz ve geleceğiniz güzel olsun.Sağlıcakla kalın... "

                                                                                                       Ali Tavlaşoğlu

Yorumlar

  1. Hiçbir önermesi olmayan bu yazınız için teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder